Ob 25 letnici GK Ptuj

Leta 1992 se je zbralo nekaj mož (Danilo Toplek, Jože Matjašič, Zlatko Špoljar,Vilko Pešec, Branko Resnik, Marjan Berlič, Franc Dežman, Hugo Kuhar, Ferdinand Veingerl, Andrija Koter), ki so ustanovili GK Ptuj. V tistem času je bilo to za razvoj golfa na Štajerskem neprecenljivo. Članstvo je kar hitro naraščalo in v letu 1993 je bilo v Buku na Madžarskem že 1. klubsko prvenstvo.

Pod vodstvom prvega predsednika Danila Topleka in sekretarja kluba Jožeta Matjašiča se je uredilo prvo vadbišče za golf na Štajerskem, in to na pomožnem nogometnem igrišču v Kidričevem. Pred tem so bili tečaji organizirani na Mokricah. Začetne tečaje je za Bobom Bretom prevzel takrat novopečeni pro Adem Osmančevič, ki je prišel z Jesenic. Na Ptuju poučuje še danes in v tem času je naučil igranja golfa več kot 500 golfistov.

Za Danilom Toplekom je l. 2001 predsednik GK Ptuj postal Franc Gojčič, nato je funkcijo leta 2009 prevzel Marko Vončina, leta 2013 pa ponovno Franc Gojčič. Maja 2017 je predsednikovanje prevzela Sabina Markoli.

Klubsko življenje je bilo že od začetka zelo aktivno; od leta 1993 smo se igralci GK Ptuj udeleževali različnih tekmovanj po Sloveniji, tudi ekipnih državnih tekmovanj, na katerih smo dosegali izjemne uspehe. Nekajkrat smo postali ekipni državni prvaki pri moških in ženskah, v zadnjem času pa največ uspehov dosegamo v kategorijah mid amaterjev in amaterk ter seniorjev in seniork. Kot ekipni državni prvaki smo se udeležili tudi evropskega klubskega prvenstva tako v ženski kot moški kategoriji.

V vseh teh letih smo priredili kar nekaj medklubskih srečanj kot del družabnega klubskega življenja, prav tako smo se udeleževali srečanj na drugih igriščih.

V GK Ptuj smo pod vodstvom klubskega proja Adema vzgojili tudi nekaj odličnih posameznikov, ki so zastopali slovenski in ptujski golf na tekmovanjih doma in v tujini ter bili večkratni državni in klubski prvaki v različnih kategorijah.

Matjaž Gojčič, Tajda Šarkanj, Enej Šarkanj, Tjaša Prelog, Grega Gregorinčič med mlajšimi, pa Franc Gojčič, Sabina Markoli, Marija Toplak, Slavka Gojčič, Pongrac Veršič, Stanko Skok med malo starejšimi. Marsikoga nisem omenila, ker bi bilo naštevanja preveč, in se vsem na tem mestu opravičujem.

GK Ptuj je v vseh letih svojega delovanja odigral pomembno vlogo v razvoju golfa v Sloveniji, njegovi predstavniki so aktivno sodelovali tudi v strukturah GZS.

Leta 1999 je bila otvoritev igrišča za golf na Ptuju, kar je bila in je ogromna pridobitev za igralce golfa na Štajerskem.

GK Ptuj je že nekaj časa po številu članov in članic med največjimi klubi v Sloveniji.

Podobno kot v drugih golfskih klubih pri nas se srečujemo z upadom članstva, trenutno je okrog 400 članov, bilo pa nas je že nekaj čez 500. 

Ob upadu članstva pa se povišuje povprečna starost igralcev golfa v klubu.

Pri pridobivanju novega mlajšega klubskega članstva si veliko obetamo od delovanja vaditeljice golfa Brigite Šoštar, ki uspešno promovira golf v bližnjih osnovnih šolah.

Prav tako bomo poskušali v klub privabiti čim več novih igralcev golfa s tečajev pod vodstvom profesionalnih učiteljev.

Predvsem pa v GK Ptuj želimo zagotoviti veliko raznih ugodnosti za vse člane, pri čemer pričakujemo tudi pomoč ter razumevanje lastnikov in vodstva igrišča za golf na Ptuju, s katerim vsa ta leta sodelujemo.

Golf je olimpijski šport, je ena od priporočljivih oblik rekreacije, je lahko uspešna podpora turistični dejavnosti, zato se bomo še naprej trudili za širšo popularizacijo tega športa v štajerskem in slovenskem okolju.

Facebook

Kontakt

Golf klub Ptuj
Mlinska cesta 13
2250 Ptuj

(051) 693 262

golfklubptuj.si